HÄNDELSER
Renhjord (panoramabild av sex delbilder)

Klickbara bilder för större format
Fisketur med Tommy och hans söner
Minne från 26 maj 2014


Tommy och hans söner hämtade mig och vi åkte till klubbvattnet för att ympa lite fiskeintresse i juniorerna.
Fint väder och det blev ännu bättre framåt kvällen. Vi fiskade hudsakligen med de nybundna sländor och getingar men fisken ratade dessa.
Det gick betydligt bättre för Tommys söner de fick tre öringar 1,2 - 1,2 - 1,5 kg med andra ord motsvarande hela min dags kvot.
Vi grillade och Tommy tog några bilder. Vi hade kul även om fisket gick sämre för oss seniorer.

- Sönerna var fyllda av energi och deras högt stämda röst stegrade efter var fisk de landade så det fortfarande ekar i mitt huvud.

Nytt för 2019

För årets säsong 2019 blev en ny kläckare...
Enkel och lätt bunden kläckare på Mustad 37140 #12.
Kroken hittade jag i mina "gömmor" asken innehöll ursprungligen 50 st. nu är det bara 2 st. som är kvar.Kvällsfiske med tur – 21 aug 2016

Även idag hade jag turen med fisket. Runt 19-tiden tog en RB min fluga, egen imitation av harkrank.
Efter en stund håvades den och vägde 1,4 kg och var 50 cm.
Fjädermyggkläckare


  • Krok VARIVAS 2200/#14
  • Bindsilke Svart 12/0
  • Kropp Micro-Chenille svart
  • Thorax Svart sälhår blandat med svart Ica Dub
  • Vinge Vit CDCBind en kläckare


Det vet vi att en kläckare bör vara synligt från avstånd innan fisken befinner sig strax under den, vilket denna kläckara gör.
Bind en dagsländakläckare


Må hända att det är aningen tidigt att börja binda nästa säsongs flugor, vilket jag gör nu. En enkel dagsländakläckare vilket byggs på en krok #14, ingående material finns sedan förut i en flugbindarens förråd.
BIND DIN EGEN HAWTHORN FLY BIBIO

Stockholms besök av barnbarn och sonen Erik
- början juli 2015


Flugfiske med Christer- 2014-11-25

Den utlovade solig dag har infunnit sig och de minus grader vid ankomstan så småningom övergick till plusgrader. Spängerna vid tjärnen var farligt hala så behövdes halkbroddar(fick låna av Christer).

I takt med stigande värme kom fisken i gång och började vaka om än med långa pauser emellan.- Så fort Christer har krokat en fisk fick jag avbryta mitt fiske och spela in hans kamp med fisken.

Egentligen var inte så mycket fiske för min del men desto mer fotografering. All fisk "vi" fick Christers förtjänst. - Största fisken var runt 2 kg.


För video klicka här!


Fiske med Erik och Janne
2014-06-25

Vi har fiskat i Norge i ett antal mindre vattendrag sedan 1990 med andra orda ord i år var det 26:e året i följd. Vissa år har vi med en fiskekompis och i år var det Jannes tur.

Vi utövar catch and release fiske men en och annan fisk skadas (tyvärr) så pass att dessa tar vi som matfisk.

Vi hade inte de bästa väderförhållanden, nordan vind 6-7 grader, så dagsländakläckningen blev därefter. Trots detta Janne krokat bl. a. en fin harr på 1,1 kg vilket blev hans personrecord. Erik blev inte sämre han fick också en på 1,1 kg. Jag blev nöjd med mina mindre fiskar mellan 0,4 och 0,8 kg.

Samtliga fiskar togs på av mig bundna flugor. De bästa mönstren var dagsländaimitationer med förlängd kropp typ J:son, och andra diverse mönstren.

Här nedan två videoklipp som visar killarnas färdigheter hur håvningen ska gå till.

Janne håvar sin harr på 1,1 kg (personlig rekord)!


Janne visar upp sin rekord harr


Harren är bärgat


Det var problem med håvningen

Min 0,8 kg:s harr


En vacker dagslända landade på vadarbyxanInför Norge fisket 2014-04-28

Satt på min inglasade balkong runt en timme (26,2 grader) och praktisk taget "stekte" mig i det intensiva solskenet, i sällskap med P2:s klassiska förmiddag. Med hörlurar inpluggade i öronen var jag helt avskuren av omgivningen och tankarna far i väg till Norge där vi traditionellt flugfiskar midsommarveckan.

- I år blir det 26:e gången i följd.

Det är bråda dagar för mig vid bindstädet vi är tre som ska ha sina favoritflugor klara innan vi ger oss i väg . Det är märkligt att varje år tillkommer andra lockande flugmönster t.ex. J:son flugorna som dagsländor, getingar m.m.

Jag kommer att lägga ut delar av nybundna flugorna här men det kan dröja något då jag reser bort inom kort. Vi får nöja oss med ett mindre antal vilka har jag bundit i dagarna, det kommer att komma fler.

Bäst att man håller sig uppdaterat genom att besöka min hemsida!


Flugfisketur i Norge 2013
- med Erik och Patrik

Det var 25-års jubileum för Norge-fisket i samma område för oss och det blev speciellt med tanke på att sonen Erik har "hittat" ett nytt fiskeområde med hjälp av GPS där fiskelyckan blev fulländat i ordets bemärkelse.

Vi har jobbat ivrigt med planeringen inför resan. Jag såg till att flugaskarna fylldes med rätt fångstgivande flugor bl. a. J:son (http://www.jsonsweden.com/) dagssländor, fjädermyggkläckare och andra olika imitationer. Erik lagade maträtter hemma för hela veckan men fick byta ut några rätter till förmån för nyfångade harr som blev poletta.

Väderleken kunde vi inte påverka vi fick "gilla läget" som det var. Utan att gå inpå detaljerna det var omväxlande molnig och solig med mindre regnskurar emellan dock undantag tisdagen den 26 juni. Dagen med D! - Spegelbank vatten strålande solsken temperatur runt 19 grader knappt någon bris att tala om och dagsländekläckning utan dess like. Det var brun forsslända som kläcktes vilket var ett riktigt skådespel. Denna dag kommer vi inte att glömma. Utan överdriv min/vår bästa fiskedag någonsin i Norge. Fångsten denna dag var harr och vikten på de enskilda fiskarna var: 1,1-0.9-0,9-0,9-0,7-0,7-0,7-0,5-0,5-0,5 kg, plus några mindre harr. Alla dessa fiskar har återfått friheten!

Catch and Release som gällde denna dag!

Efterföljande dagar gav sämre resultat och tog upp endast matfisk där Patriks två ½ kg: s öringar förgyllde tillvaron vid matbordet, vilka kockarna Erik och Patrik tillagade.

Som sagt det är tredje året i rad vi campar hos värdparet Gudrun och Karl Ole, både med ständigt leende på läpparna. De hade tid till pratstunder och kom på besök med nybakad kärleksmums som stärkte deras gästvänlighet. Vi passade på att boka oss för nästa år 2014.


Erik med sitt rekord harr, 1,1 kg (vågen hamnade i vatten men efter två dagar fiskade han upp, den med!)


© Flytier.se